Home

Achtergrond 193 x bekeken 4 reacties

Quotummarkt ligt nagenoeg stil

Het is rustig op het melkquotumfront. De afgelopen week zijn er nauwelijks transacties geweest. Handelaren wijden het aan een aantal factoren, zoals de negatieve stemming op de zuivelmarkt, de terughoudende adviezen van accountants om quotum te kopen en de politieke discussie over quotumverruiming. Een bijkomstigheid deze periode is dat veel veehouders volop in de maisoogst zitten en de kop nu niet naar quotum hebben staan. Ook speelt mee dat de markt al even dalende is en veehouders daardoor een afwachtende houding aannemen.

De koopmelk (landbouwregeling) schommelt tussen de €21 en €23. De boerderijnotering voor koopmelk komt uit op €22,50 dus 50 cent minder dan vorige week. Ook leasemelk wordt nauwelijks verhandeld; de prijs ligt met €4,70 globaal 10 cent onder die van vorige week.

De vraag is hoe lang deze situatie zo blijft. Er zijn signalen dat nogal wat melkveehouders op zoek zijn naar quotum en dus een keer op de markt komen. Aan de andere kant kunnen verkopers ook nerveus worden dat de psychologische grens van €20 in zicht komt. Een prijs onder deze grens is niet onmogelijk, gezien de marktsituatie vorig jaar.

Prognose:

prijzen op zijn best stabiel.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  bah

  Bah bah Rene, wat een wollig geneuzel.
  Vroeger was het de grasoogst, nu de maisoogst. En dan dat gezapige over "signalen" en "psychologische grenzen". Nee, dan hield ik de eer aan mezelf en schreef niets.

 • no-profile-image

  DE TUKKER

  Gewoon volhouden met elkaar geen quotum kopen of informeren naar de prijs dan zakt de prijs nog veel verder weg,gewoon vrolijk verder melken en superheffing betalen is het voordeligste.............................

 • no-profile-image

  Flip

  Rene Rene, voor een jaar terug waren die stukken die je schreef toch stukken beter.
  Neem ook eens een keer de aanvoer mee van FF en Camp en die van PZ.
  Maak eens een vergelijk met vorig jaar, neem de financiele situatie op de bedrijven waar (belabberd). en wat Hab Foei schrijf over ''wollige verhalen'' ... .hij heeft gelijk. kom eens met iets anders. Harde feiten en niet van dat gezwets.

 • no-profile-image

  Flip

  Oja,.. en neem in de stukjes die je schrijft ook eens je eigen visie en gevoel mee ipv alleen maar die makelaars na te praten na je wekelijkse belronde ;-). Die praten toch voor eigen portomonee.

Of registreer je om te kunnen reageren.