Home

Achtergrond

Prins en premier spreken wereldleiders toe

Prins Willem-Alexander en premier Jan Peter Balkenende spreken vandaag in New York de wereldleiders toe bij de Verenigde Naties.

Dinsdag is daar de 63e Algemene Vergadering van de VN geopend, waarbij deze week in beginsel regeringsleiders en vertegenwoordigers van alle 192 VN-lidstaten aanwezig zijn.

De prins zal eind van de middag Nederlandse tijd een toespraak houden tijdens een grote VN-rondetafelconferentie over onderwijs en gezondheidszorg, voor een gehoor van 62 regeringsleiders. Balkenende spreekt begin van de nacht Nederlandse tijd in de grote zaal de Algemene Vergadering toe. Hij is de negentiende spreker.

Willem-Alexander heeft deze week al diverse bijeenkomsten voorgezeten en toegesproken als VN-adviseur voor Water en Sanitatie. Dinsdag was hij te gast bij de Clinton Global Initiative, een initiatief van de Amerikaanse oud-president Bill Clinton, waarin wetenschappers en politici de krachten bundelen om wereldproblemen aan te pakken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.