Home

Achtergrond

Primeur ziekenhuis Brussel met stamcelonderzoek

Wetenschappers van het Universitair Ziekenhuis Brussel zijn er als eerste ter wereld in geslaagd stamcellen af te leiden van embryo's zonder daarbij de embryo's te vernietigen.

Dat heeft het ziekenhuis vandaag bekendgemaakt. De doorbraak heeft mogelijk positieve gevolgen voor landen waar stamcelonderzoek om ethische redenen omstreden of verboden is. Normaal worden stamcellen afgeleid van kiemknoppen van een bevruchte eicel. Tijdens die procedure worden de embryo's vernietigd. Dankzij de nieuwe techniek kunnen stamcellen echter worden afgeleid zonder vernietiging.

De wetenschappers van het UZ Brussel hebben nu aangetoond dat het mogelijk is om in een vroeger stadium, wanneer het embryo uit vier cellen bestaat, de stamcellen af te leiden uit één cel. De overige drie cellen kunnen dan teruggeplaatst worden in de baarmoeder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.