Home

Achtergrond 361 x bekeken

Poolse rechter verbiedt snelweg door natuurgebied

Het Poolse Hof van Justitie heeft de bouw van een snelweg door een belangrijk natuurgebied in Polen verboden.

De E67 moest Duitsland via Warschau met Finland verbinden, maar de geplande route liep door een oerbos en een moerasgebied. De weg zou daar het voortbestaan van zeldzame adelaars, wolven en lynxen bedreigen.

De Europese Commissie en het Europees Parlement hebben lang geprotesteerd tegen de Poolse bouwplannen in de zogeheten Rospuda-vallei. PvdA'er Thijs Berman was één van de Europarlementariërs die streden tegen de 'Via Baltica', zoals de weg moest gaan heten. "Dit is enorme winst voor de Poolse natuur en betekent ook dat de Polen respect hebben voor Europese regels'', aldus Berman vandaag.
Polen kan de weg nog wel aanleggen, maar moet nu een tracé om het natuurgebied heen bedenken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.