Home

Achtergrond

Poolse export pluimvee profiteert van Europese Unie

Polen boekt nog steeds goede exportresultaten met pluimveevlees ondanks het exportverbod naar Rusland.

Dat is vooral te danken an de verkoop naar EU-lidstaten. Volgens cijfers van het Poolse landbouwinstituut IERiGZ is de productie van wit vlees in Polen in de eerste 7 maanden gestegen naar 700.000 ton. Dat is een stijging van 10 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De export van dit vlees kende een vergelijkbare groei van 16 procent naar 120.000 ton. De grootste klanten van Polen zijn nog steeds Duitsland, Groot-Brittannië, Tsjechië, Frankijk en Nederland. Er is voor het eerst ook een grotere groei te zien naar regio’s als Hong Kong en Vietnam.

Polen hekelt de discussies in de EU over het begrenzen of afschaffen van de exportsubsidies voor broedeieren en kuikens.

Of registreer je om te kunnen reageren.