Home

Achtergrond

Politie vindt hennepkwekerij onder winkelcentrum

De Groningse politie heeft vanochtend een hennepkwekerij gevonden onder winkelcentrum 't Rond in Winschoten.

Dat maakte de politie vandaag bekend. Er werden zo'n 2500 planten, 150 lampen en 15 koolstoffilters aangetroffen. De plantage was gevestigd in een oud bankgebouw in de kelder onder het winkelcentrum. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een anonieme tip. Volgens een woordvoerder gaat het om een grote, professionele kwekerij. "Dat was te zien aan de professionele inrichting en de manier waarop de stroom is afgetapt.''

De kwekerij zat waarschijnlijk al een paar weken onder het winkelcentrum. De politie probeert via de eigenaar van de ruimte de verdachten op te sporen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.