Home

Achtergrond 278 x bekeken 3 reacties

Poederschandaal China: melkveehouderij op de korrel

China heeft het onderzoek naar het besmette melkpoeder verbreed naar de melkveehouderij. De overheid hoopt zo de bron van de besmetting met melamine te ontdekken.

Honderden babies zijn ziek geworden en een stierf als gevolg van het gebruik van besmet melkpoeder van de Sanlu Groep, een van China's grootste zuivelproducenten en deels eigendom van de Nieuw-Zeelandse zuivelreus Fonterra. Sanlu heeft de productie stilgelegd en producten teruggeroepen.

Het vermoeden bestaat dat boeren of tussenhandelaren melk hebben aangelengd met water en melamine hebben toegevoegd. Die stof zou ervoor zorgen dat het eiwitgehalte van de melk hoger lijkt dan het werkelijk is.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Ze kunnen zich de moeite besparen. Gisteren bij DSM 26.000 kilo melamine de lucht in. De hele omgeving tot aan de A2 toe onder een laag melamine. Eerste reactie van de overheden; absoluut geen gevaar voor de volksgezondheid. Wel vlug een verwijzing naar het schandaal in China met de opmerking dat melamine alleen schadelijk is als je het vermengt met vloeistoffen. Zal wel aan mij liggen, maar ik dacht dat speeksel ook vloeistof was.
  Het is toch triest dat zo'n dubbele uitleg de ene sector bij voorbaat (weer) in een kwaad daglicht stelt en de andere sector zijn verantwoording ontloopt.

 • no-profile-image

  freekmelktkoeien@hotmail.com

  frontera wist al een maand van de besmetting en had gevraagt de besmette melkpoeder terug te halen uit de schappen maar dit had het bedrijf niet gedaan en er zijn nu ook 19 mensen gearresteert in china

 • no-profile-image

  Harm

  Je zal je voedsel maar uit zulke landen krijgen. Blij dat wij meer dan genoeg kwaliteitsmelk hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.