Home

Achtergrond 10 reacties

Pluimveebedrijf Groesbeek is leeg

De 300.000 kippen in de stallen van Huub van Deurzen in Groesbeek zijn daar weg.

Dat hebben medewerkers van de gemeente Groesbeek vandaag vastgesteld. Het pluimveebedrijf, een van de grootste legbatterijen van Nederland, moest de deuren uiterlijk op 1 september sluiten op last van de gemeente.

De Raad van State vernietigde eerder dit jaar de milieuvergunning van het bedrijf, omdat het te veel geuroverlast in de omgeving veroorzaakt. Vooral de bewoners van een nabijgelegen villapark en een naburige voetbalvereniging hadden veel last van de stank. Samen met de Werkgroep Milieubeheer Groesbeek stapten zij naar de rechter, met de vernietiging van de milieuvergunning als gevolg.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dirk

  een ieder moet het weten, de boer zorgt voor het eten.

 • no-profile-image

  De Kneacht

  Piet thuis, wij zorgen voor uw eten, hoe moet ik nu mijn kinderen te eten geven?

  Een gelukkige kip legt eieren, ongelukkige kippen niet. Het legpercentage lag toch ruim boven de norm!! Maar gelukkig zitten de 'ongelukkige kippen' nu eerste klas opweg naar Polen met een beetje geluk. Omdat mede door boycotterij de slachthuizen nu stil liggen.. en ons vlees niet willen verwerken.

 • no-profile-image

  gli

  We hebben te maken met een democratie, mensen!!

  Laten we ons er bij neerleggen, ook al denk je totaal anders! En laat nu niemand aangeven hoe die uitspraak te omzeilen is!
  Fout!!!!

  Want vervolgens komen er items waarmee wij het 100% eens zijn. En blijken er anderen te zijn die het voor 100% oneens zijn.


  De meerderheid bepaalt in een goed functionerende democratie hoe de toekomst zich behoort te ontwikkelen. De minderheid behoort zich daarbij neer te leggen. Dat is de ware democratie, vrienden en vriendinnen!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  Piet

  En zo hoort het. Het recht heeft gezegevierd. Op naar de volgende klus. Die winnen we ook weer.

 • no-profile-image

  jannus

  @piet, thuis. De wereld is niet van de boeren maar van alle mensen. Beste man boeren zijn ook mensen die net zo goed recht hebben op grond om hun beroep uit te oefenen en als u zo zielig bent om boeren onmenselijk te noemen (tenminste zo vat ik het op) dan kunt u zelf vertrekken u bent waarschijnlijk zo'n milieuactivist die niet weten waar ze het over hebben.

  Farmers Feed The World
  Boer zijn da's Mooi Man

  www.privas.nl

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Pietje oprui, kijk eens rechts onder op de pagina. Nog geen 10 procent vindt dat jullie een rol spelen in het maatschappelijk debat, over draagvlak gesproken! Jullie hebben je hand overspeeld. En op dit forum zitten niet alleen boeren.

 • no-profile-image

  PIET

  groesbeker, dit heeft er niets mee te maken. Maar jij snapt dat natuurlijk weer niet. De uitspraak van de rechter ligt er en die geldt GELUKKIG ook voor boeren. ik heb al vaker gezegd: zoek elders Uw kippen heil. In andere landen, kunt U (nog) doen en laten wat U wilt. Overleg met boerenis toch niet mogelijk. Dus nogmaals: fantastische uitspraak en het recht heeft gezegevierd. wat boeren er ook van denken. Voor hen nog 1 tip: verkoop Uw bedrijf aan de staat en vertrek. Dit gunnen jullie natuurbeschermers ook. Jullie kunnen niet tegen kritiek De wereld is niet van de boeren maar van alle mensen.

 • no-profile-image

  brabander

  triest dat er zulke mensen in nederland wonen is het niet slimmer dat mensen zoals piet hun spullen aan de staat verkopenen elders op de aarde gaan wonen waar ze van niemand last hebben kan ondernemend nederland in alles wat ze willen gewoon doorgaan

 • no-profile-image

  groesbeker

  Ik heb gehoord dat er woensdag gratis eieren af te halen zijn!!
  Ik heb nog nergens gelezen dat onze milieuvriend HENNIE BRINKHOF aandeelhouder is geweest van SNP REIZEN en dat ie tal van vliegtuigen de lucht in heeft gestuurd en 10 duizenden liters kerozine over de natuurgebieden heeft geloost!!! En nu is ie in een een keer een milieuvriend. VREEMD ZEG???

 • no-profile-image

  Dirk

  Beste Piet, juist voor kippen is er dit genoeg ruimte. Met 4 verdiepingen en 20/m2 kom ik aan 80 kippen per m2. Op 1,5 ha (gem bouwblok) kan er dan ruim 1.000.000 kippen gehouden worden.
  Dat is 8.000.000 kippen per jaar en ruim 16.000.000 kg vlees. En alles volgens de regels. Denk je nu echt dat de agrarische sector zich laat wegjagen door een paar van die gesjeesde linkse fanaten.
  Wij staan wel voor hetere vuren.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.