Home

Achtergrond

Pink Ribbon krijgt eigen roze tulp

De strijd tegen borstkanker krijgt haar eigen tulp.

In bloemenpark de Keukenhof in Lisse wordt woensdag de roze 'Pink Ribbon' gedoopt. De nieuwe tulp, waarvan de bol de vorm heeft van het Pink Ribbon-logo, is gekweekt door de Stichting Internationaal Bloembollen Centrum (IBC).

Eigen huis & tuin-presentatrice Quinty Trustfull neemt het eerste exemplaar in ontvangst, samen met Pink Ribbon-voorzitter Ida van Belle. In de Keukenhof wordt een groot aantal roze tulpen geplant, die in de lente een heel roze lint moeten gaan vormen.

De bijzondere bloem is behalve in de Keukenhof verkrijgbaar bij een handvol uitverkoren bloemisten die in eerste instantie vijfduizend exemplaren mogen verkopen. De namen van deze bloemisten komt woensdag op de website van Pink Ribbon te staan. De opbrengst van de verkoop gaat naar de stichting ter bestrijding van borstkanker.

De doop van de tulp is één van de activiteiten in het kader van de Borstkankermaand, die maandagavond met het Pink Ribbon Award Gala wordt ingeluid. Tijdens dat evenement wordt een prijs uitgereikt aan de fotograaf die de meest indrukwekkende foto heeft gemaakt van iemand die borstkanker heeft of heeft gehad.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.