Home

Achtergrond

Personeel vindt python in wc hotel

Personeel heeft maandagavond in de wc van een hotelkamer in Maastricht een python gevonden.

In een naastgelegen kamer hield de politie in dit verband drie mannen en een vrouw uit Rome aan, die ook nog eens een wapen en verdovende middelen bij zich hadden. Dat liet de politie vandaag weten.

Een vrouw had bij de receptie gemeld dat er een grote levende slang in de toiletpot van haar kamer lag. Die bleek door het riool uit de beneden liggende kamer naar boven te zijn gekropen. Het personeel vertrouwde het niet, nam poolshoogte en vond in de kamer beneden ruim dertig exotische beesten, waaronder slangen, gekko's, pijlgifkikkers, vuursalamanders, Madagascar boa's, vogelspinnen en een babykrokodil. De slang werd gevangen en alle dieren uit de kamer gehaald.

De meeste dieren zaten in dozen en zakken. Twee gekko's marcheerden door de kamer. De ruim 2,5 meter lange Python is waarschijnlijk uit een doos ontsnapt en via het riool naar boven gekropen. Volgens de Algemene Inspectiedienst is het bezit van vuursalamanders verboden. Ook ontbraken de juiste papieren van de boaslangen. Daarnaast zijn zestien dieren die werden gevonden illegaal, omdat daarvan de afkomst niet kan worden vastgesteld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.