Home

Achtergrond 254 x bekeken

Pepino mozaiek virus breekt uit in Tsjechië

De Tsjechische plantenziektenkundige dienst NPPO heeft aan de Europese koepelorganisatie EPPO een uitbraak van pepino mozaiek virus gemeld.

Het zou de eerste uitbraak zijn in Tsjechië. De vondst dateert van mei in een glasbedrijf (tomaten) in de streek Breclav. Volgens EPPO is het pepino mozaiek virus voor het eerst vastgesteld in plantmateriaal uit Nederland, maar de herkomst van deze uitbraak is niet bekend. De nationale dienst NPPO heeft teeltmaatregelen ingesteld. Zo wordt al het plantmateriaal gescheiden afgevoerd, gecomposteerd en begraven.

EPPO meldt bovendien een uitbraak van het voor tomatentelers gevaarlijke TASVd-virus in Finland. Het virus is aangetroffen op planten op een sierteeltbedrijf. De nationale plantenziektenkundige dienst heeft Finse tomatentelers gewaarschuwd voor het virus.

Of registreer je om te kunnen reageren.