Home

Achtergrond

Parkeermeter op eigen grond tart Enschedeër

Een parkeerautomaat op je eigen grond, maar wel moeten betalen voor het parkeren van je auto.

De Enschedeër Stephan Driemel heeft intussen enkele bekeuringen te pakken, want hij weigert geld in de automaat te stoppen. Hij spant een kort geding aan, bevestigde de gemeente Enschede naar aanleiding van berichtgeving in de Twentsche Courant Tubantia dinsdag.

Volgens een woordvoerder staat de gemeente in haar recht. "Dit stukje grond is al tien jaar aaneen toegankelijk voor iedereen als openbare weg. De Wegenverkeerswet bepaalt vervolgens dat de gemeente dan geen toestemming hoeft te vragen aan de grondeigenaar om daar bijvoorbeeld een parkeerautomaat te plaatsen.'' De Enschedeër was niet bereikbaar voor commentaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.