Home

Achtergrond 179 x bekeken

Pakistan en Afghanistan zij aan zij tegen terreur

Pakistan en Afghanistan gaan samen de strijd tegen terreur aan.

Dat heeft de Afghaanse president Hamid Karzai (50) vandaag gezegd, na de beëdigingsplechtigheid van de zaterdag gekozen Pakistaanse president Asif Ali Zardari (53).

Karzai zei in Zardari een blijk van goede wil en een visie voor de regio te hebben gezien, ,,dat ik voor het eerst hier in de regio zie'', aldus Karzai. Zardari's voorganger Pervez Musharraf en Karzai onderhielden minder warme banden. Volgens Karzai ondernam Pakistan onder Musharraf te weinig om de extremistische moslimstrijders in het grensgebied tussen beide landen aan te pakken.

Zardari is de weduwnaar van de vorig jaar vermoorde ex-premier Benazir Bhutto. Hij is omstreden, omdat hij jarenlang vast heeft gezeten wegens beschuldigingen van corruptie. In Pakistan staat hij bekend als 'Mr. Tien Procent'. Hij vergaarde deze bijnaam toen hij onder het premierschap van zijn vrouw minister van Financiën werd. Hij zou voor iedere openbare aanbesteding 10 procent commissie hebben opgestreken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.