Home

Achtergrond 281 x bekeken

Pachtgronden Fortis voorlopig niet in de etalage

Fortis zet voorlopig de 30.000 hectare pachtgrond niet in de etalage.

Dat meldt de Nederlands-Belgische bank desgevraagd. Andere kernonderdelen, waaronder ABN Amro Nederland private banking, staan wel in de verkoop.

Aanvankelijk kondigde Fortis Vastgoed aan alleen niet-kernonderdelen te verkopen. Deze eis lijkt de Belgisch-Nederlandse bank te laten varen nu ook ABN Amro Nederland in de etalage staat. ING neemt volgens analisten vermoedelijk het onderdeel over.

Rabobank verklaart niet actief bezig te zijn met de verwerving van de vastgoedpoot van Fortis. Voormalig bestuurder Hans ten Cate gaf eerder aan dat de Utrechtse bank een grondbank nastreeft ten behoeve van boeren.

Fortis geldt als de belangrijkste beheerder van agrarische gronden in de Benelux. In Nederland beheert de bank 30.000 hectare, waarvan 12.000 hectare in reguliere pacht en 15.000 hectare in erfpacht. Het overige deel beslaat landgoederen. Tienduizend hectare is als goede landbouwgrond gekwalificeerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.