Home

Achtergrond

PVE redelijk tevreden over begroting voor landbouw

De Productschappen Vee Vlees en Eieren kunnen zich in hoofdlijnen vinden in de begroting van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid (LNV).

Dat blijkt uit een verklaring van de PVE. Met name is het schap blij dat de minister de agrarische sectoren neerzet als motor van de Nederlandse economie.

Positief is de PVE ook over de inzet van LNV op integraal duurzame diervriendelijke stallen. Wel wijst het schap op de onduidelijke definitie van het begrip. Duidelijkheid is in de ogen van de PVE nodig voor investeringszekerheid bij de veehouders.

De PVE is tegen bovenwettelijke ambities invullen via regelgeving. Dat strookt niet met het Level Playing Field, ofwel gelijke productievoorwaarden en kansen binnen de EU waarnaar de minister zegt te streven. De PVE ziet meer in invulling van dergelijke ambities via de markt.

Of registreer je om te kunnen reageren.