Home

Achtergrond 363 x bekeken 2 reacties

PIC Hampshire eindbeer

Vanaf oktober 2008 heeft PIC Benelux een nieuwe eindbeer beschikbaar voor de Nederlandse markt: de PIC Hampshire (P327).

Deze zuivere Hamshire lijn is door PIC al ruim 20 jaar in haar fokprogramma verder ontwikkeld. In Amerika wordt dit product al zeer lang met succes door varkenshouders gebruikt. Daarnaast heeft deze lijn zich de afgelopen 3 jaar in Engeland ruimschoots bewezen. Hij heeft daar een marktaandeel van ruim boven de 30%.

De PIC Hampshire combineert een zeer lage spekdikte met een erg hoge vitaliteit van de biggen en vleesvarkens. Uit proeven op zes praktijkbedrijven blijkt dat de PIC Hampshire tot de helft minder uitval laat zien dan andere eindberen. En dit terwijl de spekdikte bij hoge slachtgewichten niet boven de 16 mm hoeft uit te komen.

Meer info: PIC Saffierborch 18 Rosmalen: 073-5222080

Foto

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  praktijk

  Zeer sterke biggen in het kraamhok (-5% uitval) maar zeer gevoelig voor hersenvliesontsteking, gespeendt slechte groei ook in meststal, spek 17 mm spier 55 mm daarbij hoge VC. (airline beperkt) Mislukt in denemarken. In Engeland licht geslacht en in Amerika let men niet zo op spek en VC.

 • no-profile-image

  praktijk

  Aanvullend, men gebruikt in Engeland en Amerika andere zeugen dan in Nederland (topigs/hypor) en ze zijn daarbij in de meststal vrij agressief (staartbijten) en moeilijk te laden.
  Als ook maar +- 80% A en 20% B.
  Veel Succes.

Of registreer je om te kunnen reageren.