Home

Achtergrond 175 x bekeken

PDV en Nevedi enqueteren gezamenlijk voersector

Het Productschap Diervoeder (PDV) neemt samen met brancheorganisatie Nevedi de jaarlijkse mengvoederenquete weer ter hand.

Volgens het bestuur van het productschap bestond zowel in de sector als daarbuiten behoefte aan inzicht in productie- en omzetgegevens.

In 2005 schafte het PDV uit kostenoverwegingen de jaarlijkse enquete af. Hier kwam echter kritiek op van organisaties zoals het LEI en het CBS, die statistieken misten. Ook in de sector bleek behoefte aan de cijfers te bestaan.

Het PDV maakt dit jaar voor het eerst gebruik van gegevens van de Nevedi. "Wij houden toch al ieder kwartaal een enquete en het is onzin om twee keer dezelfde bedrijven aan te schrijven", legt Nevedi-directeur Henk Flipsen uit. "Wij geven onze gegevens daarom anoniem door aan het PDV." Bedrijven die niet bij de Nevedi zijn aangesloten zijn door het PDV benaderd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.