Home

Achtergrond 4 reacties

Ovto: GasTerra manipuleert gasprijs

GasTerra manipuleert de gasprijs. Dat stelt de Organisatie van Tuinbouwadviseurs en Onderzoekers (Ovto). Ze baseert zich op een wiskundige formule van GasTerra.

Volgens Ovto wijzigt GasTerra de parameters in de formule dusdanig dat de normaal gesproken redelijke vaste relatie tussen olie en gasprijs, niet meer klopt. Dat om gelijke pas te houden met de hoge TTF-gasprijs. TTF is een virtuele markt voor aardgas.
Volgens Ovto zijn de parameters circa 10 tot 20 procent hoger dan in de normale formule. Ovto stelt zich de vraag wat de waarde nog is van de relatie tussen gas en olie als GasTerra zelf de formule kan aanpassen. De gasprijs zou eigenlijk 30 cent per eenheid moeten zijn, maar blijft nu steken op een peil van rond de 35 cent. Volgens Bram Hanemaaijer, Ovto-voorzitter, is dit hét bewijs dat GasTerra de prijs manipuleert.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Anne-Marie dobbe

  In Nederland bestaat toch de NMA? Waar staat deze in dit afzetterijverhaal? Cijfers spreken toch voor zich?
  We zijn overgeleverd aan een stel hebzuchtigen, die totaal geen oog hebben voor produkt of bedrijfsvoering; het gaat alleen om geld. En wanneer hebben zulke lui genoeg.....

  Zo heeft de gemeente Emmen te maken gehad met een overname van het bedrijf Diolen, dat puur een overname was voor het geld. Het bedrijf werd gekocht met geleend geld. De rentelasten hiervan drukten op het bedrijf. De winst wordt overgeheveld naar de bedrijfsaandelen. Die aandelen worden verkocht (aan de hebzuchtigen). Resultaat --> negatief en 300 man op straat.
  Het Dagblad van het Noorden beschreef dat als het gedrag der sprinkhanen: pas als er niets meer te grazen is houden ze op.
  Dat dit allemaal mag in Nederland.

  Ze worden in Den Haag pas wakker als er niemand meer te managen valt.

 • no-profile-image

  Marcel van der Loos

  Inderdaad, we moeten actie ondernemen,
  de rekening slechts gedeeltelijk voldoen,
  dit in overleg met energieleverancier zodat deze ook gedeeltelijk aan gasterra betaald.

 • no-profile-image

  Ger Semp

  Oplichting,pure oplichting.Ik kan er niks anders van maken.Tuinders,ondernemers laat eens wat van je horen en ga niet bij de pakken neerzitten.Ik ben voor actie,geen gepraat meer maar harde actie.

 • no-profile-image

  Hans Gousriaan

  lto, pt, toeleveranciers, tuinders, scholen,
  en iedereen die met deze oplichting te maken heeft het is hoogtijd voor actie
  onze bedrijfstak staat op het spel

Of registreer je om te kunnen reageren.