Home

Achtergrond 202 x bekeken 1 reactie

’Overgewicht in Caribisch gebied erger dan in VS’

Overgewicht brengt de lokale economieën in de Caribische regio over een aantal jaren grote schade toe.

Het probleem is nu mogelijk al erger dan in de Verenigde Staten. Dat heeft de Amerikaans-Arubaanse medicus Richard Visser vrijdag gezegd op Aruba, tijdens een bijeenkomst van de Associatie van Caribische Staten (ACS).

Volgens Visser denken Caribische inwoners ten onterechte dat de vetzucht in de Verenigde Staten erger is. ”Dat komt omdat er weinig cijfers bekend zijn over overgewicht in deze regio.”

”Het is een urgenter probleem dan de huidige financiële crisis”, stelde Visser, die gespecialiseerd is in obesitas bij kinderen. ”Personeel met overgewicht is vaak ziek, weinig productief en heeft een sterk verminderende intellectuele capaciteit. Als de Caribische staten op deze manier doorgaan, moeten er ’verstandelijke’ werknemers worden geïmporteerd, terwijl er op de eilanden bijna niets wordt geproduceerd. Hoe moet dat worden opgelost?”

Visser schrijft de problemen toe aan de Caribische levenswijze. ”Op de eilanden denken ze dat ze gezond leven omdat ze menen elke dag vis te eten. Ze gaan vaak naar lokale restaurantjes maar die zijn veel slechter dan de internationale fastfoodketens.”

De beeldvorming moet veranderen, aldus Visser. ”Op Aruba zeggen ze nu dat water er is om iets mee te wassen en niet om te drinken. Zo’n denkbeeld doet veel schade. Kinderen drinken er alleen maar een van de vele frisdranken als ze dorst hebben. Probeer dat idee maar eens terug te draaien.”

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    het is een symbool van welvaart

Of registreer je om te kunnen reageren.