Home

Achtergrond 162 x bekeken

Oud-Nuon-topman Van Halderen naar Econcern

Het duurzame energiebedrijf Econcern krijgt een topzware raad van commissarissen.

Voorzitter van het toezichtsorgaan wordt Ludo van Halderen, die eerder dit jaar vertrok als bestuursvoorzitter van het energieconcern Nuon. Hij krijgt assistentie van onder anderen Rabobank-topman Bert Heemskerk en VVD-kopstuk Ed Nijpels.

Dit heeft Econcern dinsdag bekendgemaakt. De komst van de topbestuurders volgt op een wijziging van de eigendomsverhoudingen binnen Econcern. Rabobank en Delta Lloyd maakten in mei bekend dat zij zich hebben ingekocht bij het bedrijf. Samen met het familieconglomeraat SHV bezitten zij 50 procent van de aandelen.

Econcern heeft plannen om de komende vier jaar te groeien naar een omzet van 8 miljard euro. Vorig jaar kwam de omzet uit op 443 miljoen euro. Het bedrijf levert energie uit zonnepanelen, windmolenparken en biomassa-installaties.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.