Home

Achtergrond 166 x bekeken 2 reacties

Opnieuw melamine gevonden in Chinees product

De voedsel- en warenautoriteit van Singapore heeft opnieuw sporen van het giftige melamine gevonden in een Chinees zuivelproduct. Ditmaal bleek een romig snoepje de stof te bevatten.

Het is de derde keer in korte tijd in de stadstaat dat melamine wordt ontdekt bij een zuivelproduct uit China. Eerder was de stof aangetroffen in yoghurtijs en fruitmelk.

Azië is momenteel in de ban van een melamineschandaal rond Chinese producten. De giftige stof blijkt op grote schaal te zijn toegevoegd aan melk, vermoedelijk om het aanlengen met water te verhullen. In diverse Aziatische landen worden levensmiddelen uit China daarom geweerd.

De zaak kwam aan het licht toen duizenden Chinese kinderen nierstenen bleken te hebben gekregen door met melamine vervuild melkpoeder. Zeker vier baby's zijn daaraan overleden.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Peter

  U plaatst de helft van het verhaal...............
  ...........Het Nederlandse zuivelbedrijf Friesland Foods roept al zijn in plastic verpakte melkproducten terug uit Hong Kong en Macau. Een van de in China gemaakte producten is besmet geraakt met melamine, waardoor in China meer dan 6200 baby's ziek zijn geworden en vier zijn gestorven.

  Het gaat om melk van het merk 'Dutch Lady'.

 • no-profile-image

  Lies

  Wat een nalatigheid voor Europa indien dit de reden is dat Friesland Food het product uit de schappen heeft gehaald

Of registreer je om te kunnen reageren.