Home

Achtergrond 156 x bekeken

'Operatiekamers onverantwoord lang onveilig'

De directie van de IJsselmeerziekenhuizen heeft onverantwoord lang gewacht met het verbeteren van de luchtkwaliteit in de operatiekamers.

Dat heeft inspecteur-generaal Gerrit van der Wal van de Inspectie voor de Gezondheidszorg vandaag gezegd. De inspectie heeft woensdag de operatiekamers van de IJsselmeerziekenhuizen in Emmeloord en Lelystad laten stilleggen omdat de lucht er niet steriel genoeg was. Patiënten liepen daardoor een grotere kans op infecties. Volgens de inspectie was de directie sinds april van de situatie op de hoogte, maar toch had ze nog steeds geen concrete maatregelen genomen.

De inspecteur-generaal vindt dat de directie in april meteen de inspectie had moeten waarschuwen, of de zorgverzekeraars en andere ziekenhuizen in de omgeving. Gezamenlijk hadden ze een oplossing kunnen zoeken zodat de patiënten zo snel mogelijk veilig onder het mes konden gaan. De inspectie kwam vrijdag bij toeval achter de problemen in de operatiekamers toen inspecteurs met een ander onderzoek bezig waren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.