Home

Achtergrond 165 x bekeken

Op de fiets naar school voor een beter klimaat

Veel basisschoolleerlingen gaan vanaf maandag een week lang lopend of met de fiets naar school op verzoek van Het Klimaatverbond.

Dat meldde Het Klimaatverbond vandaag. De organisatie heeft de actie 'Groene Voetstappen' opgezet om bij te dragen aan een beter klimaat. Het aantal deelnemers, volgens de organisatie 70.000 in 64 gemeenten, is verdubbeld ten op zichte van vorig jaar.
De actie is onderdeel van de internationale actieweek 'Week van de Vooruitgang' waarin duurzame mobiliteit en aandacht voor klimaatverandering centraal staan.

Een zegsvrouw van Het Klimaatverbond zei dat de actie leerlingen houvast geeft, omdat "zij niet alleen te maken krijgen met een zorg, maar ook met een handeling. Dat betekent dat de leerlingen weten dat zij iedere dag iets aan klimaatverbetering kunnen doen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.