Home

Achtergrond 199 x bekeken 1 reactie

Ook pap en crackers uit de schappen

Het Chinese melamineschandaal heeft zich vrijdag verder uitgebreid. Hongkongse autoriteiten hebben melamine aangetroffen in pap van het merk Heinz en in aardappelcrackers en halen deze uit de handel.

Eerder op vrijdag maakte een Chinese snoepfabrikant bekend, dat wereldwijd de romige snoepjes van het merk White Rabbit uit de handel gaan. In een groot aantal landen, waaronder Nederland, waren de snoepjes al uit de winkels gehaald.

Een ziekenhuis in Taiwan heeft vrijdag laten weten dat drie kinderen, die geregeld China bezoeken, met nierstenen zijn opgenomen. Ook de moeder van een van de drie kinderen heeft nierstenen.

In China zijn vier kinderen overleden en 63.000 ziek geworden na het nuttigen van met melamine vervuilde producten. In Hong Kong zijn zover bekend vijf kinderen ziek geworden.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    frans

    nu zitten ze hier wel te schelden op die chinezen maar volgens mij is het hier in nederland niet veel beter met wat er in het voedsel gedonderd wordt, hier zitten ook allerlei toevoegingen en troep dat niet goed is voor de mens

Of registreer je om te kunnen reageren.