Home

Achtergrond 181 x bekeken

'Ook Polen niet zomaar in recreatiewoning'

Arbeidskrachten uit Polen of Roemenië kunnen niet zomaar wonen in recreatiewoningen.

Arbeidskrachten uit Polen of Roemenië kunnen niet zomaar wonen in recreatiewoningen. Dit zei minister Jacqueline Cramer (Ruimte) vandaag in de Tweede Kamer.

Zij reageerde op SP-vragen na klachten van een belangenvereniging van eigenaren van recreatiewoningen over onduidelijke informatie van de VROM-Inspectie die onder Cramer valt.

In een brochure betitelt de inspectie huisvesting van arbeidsmigranten in recreatieparken onrechtmatig. Volgens een andere is huisvesting van Polen in onder meer vakantiehuisjes onder strikte voorwaarden mogelijk. De vereniging Vrij Wonen ijvert al jaren voor permanente bewoning van recreatiewoningen door de eigenaren. VROM zou met twee maten meten.

Volgens Cramer zit er "een licht'' tussen de twee brochures. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen groepen bewoners, verduidelijkte haar woordvoerder. Gemeenten gaan uiteindelijk over dit beleid en kunnen ontheffing verlenen of het bestemmingsbeleid wijzigen.

Gemeenten, aldus Cramer in een toelichting op haar beleid, moeten uiterlijk 2010 duidelijkheid geven of mensen die al voor oktober 2003 in vakantiehuisjes woonden, er mogen blijven. Het is volgens Cramer niet zomaar mogelijk om arbeidsmigranten in vakantiehuisjes te laten wonen. "Gemeenten vinden dit in het algemeen ongewenst.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.