Home

Achtergrond 430 x bekeken

Oogst lelies begonnen

Twee Poolse werknemers van de Maatschap Breukers uit het Limburgse Ell oogsten lelies.

Twee Poolse werknemers van de Maatschap Breukers uit het Limburgse Ell oogsten lelies. Het is voor het eerst dat Breukers snijbloemen oogst. Normaliter teelt hij op twee bedrijven in Nederland en Slowakije onder meer koolzaad, aardappelen, suikerbieten en wintertarwe. Het betreft in totaal 1,5 miljoen lelies die in opdracht van de firma Van Ruiten uit Noord-Holland zijn geplant. Bedrijfsleider Lei Breukers is niet ontevreden. "Het is voor ons een beetje een experiment, maar ze zien er gezond uit." Foto Twan Wiermans

Beoogd voorzitter Vincent Hulshof van varkens KI-Nederland metselt de eerste stenen voor een gloednieuw KI station voor varkens in Heerde. De plannen voor dit station zijn 3 jaar geleden in de steigers gezet door KI vereniging VAC in Harfsen dat opgaat in KI-Nederland. Het nieuwe station krijgt twee stallen met elk 160 berenplaatsen. Alles is er op gericht de beren vrij te houden van besmettingen (SPF). Daartoe is er een strikte scheiding tussen mens en dier binnen en buiten het bedrijf. De stal verrijst in een verwevingsgebied. In een straal van 1.600 meter rond het nieuwe station worden geen varkens gehouden. Foto Hans van de Vlekkert

Een Pakistaanse man bakt ’s ochtends vroeg kip in zijn kraampje in Peshawar. Vandaag begon voor veel moslims de vastenmaand ramadan. Zij onthouden zich tijdens deze maand van zonsopgang tot zonsondergang van eten en seks. Daarnaast drinken ze die tijd niet of nauwelijks. Daarentegen wordt ’s ochtends heel vroeg en ’s avonds vaak extra uitgebreid gegeten. Deze verkoper van gebakken kip en vis zit daarom al vroeg klaar voor zijn eerste ontbijtklanten. Over dertig dagen is de ramadan afgelopen. Foto ANP

Anton van Doornmalen van Rijk Zwaan informeert Kofi Annan over het veredelingswerk in Afrika. Foto Rijk Zwaan

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.