Home

Achtergrond

Onlusten schrikken Nederlandse toeristen niet af

"Toen ik over een noodtoestand hoorde, was dat wel even angstig. Dan denk je toch al snel aan een kleine oorlog'', zegt de 27-jarige Alies Vrijhof uit Ermelo vandaag in de Thaise hoofdstad Bangkok.

Ze is vroeg in de ochtend samen met een vriendin aangekomen voor een vakantie van twee weken in Thailand. Ze zijn niet van plan hun vakantie om te gooien.

Dinsdagmorgen werd in Bangkok de noodtoestand uitgeroepen, nadat bij regeringsgebouwen in het centrum gevechten waren uitgebroken tussen duizenden voor- en tegenstanders van de regering. Daarbij viel een dode en raakten tientallen mensen gewond.

De twee vriendinnen lazen zaterdag in de krant dat demonstranten drie vliegvelden in Thailand hadden geblokkeerd, onder meer die van vakantie-eiland Phuket. "Ik heb toen meteen de KLM gebeld, maar degene die ik sprak wist van niets. Dat vond ik heel vreemd'', zegt Adriana Tomassen, eveneens uit Ermelo.

"Daarna hebben we eigenlijk maar weinig nieuws gezien over Thailand, totdat het vlak voor ons vertrek uit de hand liep. Maar uit berichten van Nederlandse toeristen in Bangkok op internetforums kregen we de indruk dat het allemaal wel meeviel. We vonden het geen reden om onze reis te annuleren'', aldus Tomassen.

De twee verblijven in een deel van Bangkok dat grenst aan het district met overheidsgebouwen, een plek waar over het algemeen weinig toeristen komen. "Maar we hebben niets gemerkt van de protesten'', zeggen ze. Ze blijven een paar dagen in Bangkok en zo ver mogelijk uit de buurt van de demonstraties. "Daarna naar een eiland in het zuiden, maar dat wordt in ieder geval niet Phuket.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.