Home

Achtergrond

'Ondermaatse zorg overal in psychiatrie'

Door het hele land zijn er psychiatrische inrichtingen waar patiënten zeer lang in separeercellen worden gestopt, waar te weinig personeel is en waar de zorg aan patiënten onder de maat is.

Dat heeft voorzitter Marja Hasert van de belangenorganisatie van psychiatrische patiënten Ypsilon vandaag gezegd.

Volgens Ypsilon komt het in psychiatrische inrichtingen wel vaker voor dat patiënten aan hun lot worden overgelaten als ze 'in de separeer' zitten'. "Je hoort ook dat mensen weken in de separeercel zitten'', zegt voorzitter Hasert.

Vaak heeft het volgens haar met personeelsgebrek te maken. "Als cliënten lastig zijn, is er geen tijd om ze met gesprekken en aandacht rustig te krijgen. De patiënten worden dan gewoon in de isoleercel gezet.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.