Home

Achtergrond

Omgekomen Nederlandse militair begraven

De afgelopen weekend in Afghanistan gesneuvelde soldaat der eerste klasse Jos ten Brinke is vandaag aan het eind van de ochtend onder grote belangstelling van familie, vrienden, collega's en ander bekenden in zijn woonplaats Rekken begraven.

Dat meldde een woordvoerder van Defensie. Plaatsvervangend commandant kolonel Harold Jacobs van de 13e gemechaniseerde brigade woonde de plechtigheid bij. Ook aanwezig waren ongeveer twintig veteranen en 150 militairen. Honderd militairen van het 41e Pantsergeniebataljon waar Jos ten Brinke deel van uitmaakte, vormden een erehaag voor de gesneuvelde soldaat.

Drie van de vier gewonde soldaten die afgelopen dinsdag uit Afghanistan zijn teruggekeerd, waren ook aanwezig bij de uitvaart. Zij raakten gewond bij dezelfde aanslag die Ten Brinke het leven kostte.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.