Home

Achtergrond 156 x bekeken

Olieprijs stijgt tot boven 100 dollar

De olieprijs is vandaag kortstondig tot boven de 100 dollar per vat gestegen, onder meer door de zwakkere dollar.

Ook de geldinjectie in de financiële markten door zes centrale banken stuwde de olieprijs. De prijs van een vat lichte Amerikaanse olie steeg in Londen tot een niveau van meer dan 102 dollar. Later zakte de prijs weer terug tot onder de 100 dollar. Woensdag ging de olieprijs al met 6 dollar omhoog. In juli bereikte de olieprijs nog een recordniveau van meer dan 147 dollar per vat.

Zes centrale banken hebben donderdag in een gecoördineerde actie meer dan 180 miljard dollar in de geldmarkt gepompt om de krapte op de kredietmarkten tegen te gaan. Dat zette de dollar onder druk. Ook de productieverstoringen in de Golf van Mexico door de orkaan Ike en de aanslagen op olie-installaties in Nigeria stuwden de olieprijs omhoog.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.