Home

Achtergrond

Ocap vindt tweede bron voor CO2- levering aan glastuinders

Ocap, de leverancier van zuivere CO2 aan de glastuinbouw, heeft naast Shell een tweede leverancier voor het CO2 gevonden.

Volgens Jacob Limbeek, initiatiefnemer van Ocap, is de tweede bron ‘een flinke bron’. Deze tweede bron kan 50 ton CO2 per uur leveren. Ocap wil de naam van de tweede bron nog niet bekend maken; dat komt pas als het contract met de nieuwe leverancier definitief wordt getekend. Wel wil Limbeek kwijt dat het gaat om een leverancier uit de Botlek die ‘groene CO2’ levert.

Limbeek is blij dat de jarenlange zoektocht naar een tweede CO2-leverancier zijn vruchten afwerpt. "Met deze tweede bron kunnen we veel meer leveringszekerheid aan de tuinders bieden." Nu er een tweede leverancier is, kan naar verwachting het areaal dat OCAP-CO2 krijgt, worden uitgebreid met 300 tot 400 hectare. Daarbij wordt vooral gekeken naar de Zuidplaspolder en Rijsenhout. De bedoeling is dat de nieuwe leverancier van CO2 uiterlijk in 2011 start met het leveren van de CO2.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.