Home

Achtergrond

Nooit meer Nederlands paspoort bij veelwijverij

Migranten die in hun land van herkomst met meerdere vrouwen zijn getrouwd, kunnen straks op geen enkele manier meer Nederlander worden.

Nu bestaat die mogelijkheid nog wel voor buitenlanders die al langer dan vijftien jaar in Nederland zijn.

Staatssecretaris Nebahat Albayrak van Justitie maakt daar een einde aan door op korte termijn het gat in de wet te dichten. Dat kondigde ze dinsdag aan tijdens het wekelijkse vragenuurtje in de Tweede Kamer. Het CDA vroeg daarin opheldering over het feit dat alleen al in Amsterdam 173 mensen staan geregistreerd met twee huwelijken. Van hen hebben er 31 de Nederlandse nationaliteit gekregen. Polygamie is in Nederland strafbaar en onacceptabel, benadrukte Albayrak.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.