Home

Achtergrond 147 x bekeken

Nieuwe terminal haalt containers van de weg

Een nieuwe terminal van containeroverslagbedrijf ECT moet er voor zorgen dat er minder containers op de weg zijn.

De A15 richting het Rotterdamse havengebied slibt langzaam dicht. Het bedrijf probeert met verschillende initiatieven het verkeer te ontlasten. De nieuwe terminal verwerkt containers voor de binnenvaart, met een jaarlijkse capaciteit van 300.000 (500.000 TEU) stuks.

Vrijdag wordt de terminal geopend. Die dag gaat ook de hypermoderne Euromax, de derde en grootste terminal van de onderneming, officieel open. Op het 84 hectare grote gebied kunnen 1,7 miljoen containers (2,3 TEU) per jaar worden afgehandeld. TEU is een rekeneenheid waarmee kan worden aangegeven hoeveel containers per jaar zijn overgeslagen/afgehandeld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.