Home

Achtergrond 197 x bekeken

Nieuwe politieke ophef over JSF-gevechtsvliegtuig

De SP en D66 willen opheldering van het kabinet over een brief van ambtenaren van Economische Zaken waaruit zou blijken dat al vanaf 2002 bekend was dat deelname aan de ontwikkeling van de Joint Strike Fighter (JSF) geen 800 miljoen, maar 350 miljoen dollar aan opdrachten opbrengt voor het Nederlandse bedrijfsleven.

Het televisieprogramma Reporter van de KRO heeft daar de hand opgelegd en zendt dit en nog meer informatie over het JSF-dossier zondag uit.

De SP vindt de tijd rijp voor een parlementaire enquête over het JSF-dossier. D66 wil eerst het kabinet in de gelegenheid stellen om te reageren op de hele uitzending van Reporter, alvorens een oordeel te geven. Alexander Pechtold (D66) noemde het in een reactie op Radio 1 "brisant'' materiaal.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.