Home

Achtergrond

Nieuw offensief tegen oprukkende zwarte rat

Het uitroeien van de oprukkende zwarte rat kan niet langer aan burgers worden overgelaten.

De Limburgse gemeente Nederweert kreeg de eerste helft van dit jaar 83 meldingen over zwarte ratten binnen, tegenover 84 het hele vorige jaar. De opmars van de zwarte rat naar steeds meer stedelijke gebieden in Nederland heeft geleid tot een gezamenlijk offensief van Nederweert met het Kenniscentrum Dierplagen (KAD) uit Wageningen en de Limburgse Land- en Tuinbouw Bond (LLTB). Zij komen met een landelijk proefproject, waarbij gemeentelijke ongediertebestrijders het doden van de ratten van de burgers overnemen.

Aan de opmars van de uit Azië geïmporteerde uiterst slimme en behendige zwarte rat is moeilijk een halt toe te roepen.Het dier, dat zelfs tegen muren omhoog kan lopen om zich in warme zolderruimtes te nestelen, bracht in vroeger tijden de pest over.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.