Home

Achtergrond 176 x bekeken

Niet iedereen wil pitbull terug

Minister Gerda Verburg (Landbouw) heeft een groot deel van de tweehonderd pitbullachtige honden die in voorbije jaren in beslag werden genomen, teruggegeven aan de eigenaar.

Maar van 29 honden is geen eigenaar bekend, of wil de eigenaar het dier niet terug. Voor deze dieren wordt een tehuis gezocht.

De CDA-bewindsvrouw schrijft ook aan de Tweede Kamer dat 71 honden nog niet worden vrijgelaten. Het gaat daarbij om 37 honden die "betrokken waren bij een bijtincident'' en om 34 honden die afwijkend gedrag vertoonden. Deze groep ondergaat nog een gedragstest die moet uitwijzen of ze gevaarlijk zijn. Honden die slagen voor de test, mogen terug naar de eigenaar; de andere krijgen een spuitje.

De honden werden in beslag genomen op grond van de Regeling Agressieve Dieren, die in 1993 van kracht werd nadat drie kinderen door pitbulls waren doodgebeten. Inmiddels is uit onderzoek gebleken dat het uiterlijk van een hond weinig zegt over mogelijk agressief gedrag. In een nieuwe regeling, die op 1 januari in werking treedt, worden dieren beoordeeld op hun gedrag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.