Home

Achtergrond 1 reactie

Nepal gaat illegale Tibetanen deporteren

De Maoïstische regering van Nepal gaat Tibetanen deporteren die illegaal in het land verblijven.

Aanleiding zijn de protesten die de vluchtelingen organiseren tegen de bezetting van hun thuisland door China. Een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft dat vandaag tegen het Japanse persbureau Kyodo gezegd. De regering in Nepal onderhoudt vriendschappelijke banden met China.

Dat veel grotere buurland doneert jaarlijks veel geld aan het arme land in het Himalaya-gebergte. Op dit moment leven 20.000 tot 30.000 Tibetanen met een vluchtelingenstatus in Nepal. Ze trokken hierheen na hun mislukte opstand tegen China in Tibet in 1959. Jarenlang kregen Tibetanen snel een vluchtelingenstatus in Nepal, maar dat veranderde toen de maoïsten het voor het zeggen kregen in het land.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  R. Neumann

  wat een ellende toch
  war moeten zij nu naar toe vluchten
  trouwens het zal toch beter worden met de mensenrechten in China??????
  dit hebben de Chinezen belooft bij het verkrijgen van de olympische spelen. (Heb ik trouwens nooit aan gelooft)
  het is allen maar slechter geworden .
  maar ja het geld is binnen

Of registreer je om te kunnen reageren.