Home

Achtergrond

Nederlandse diabeteszorg in Europese top

De diabeteszorg in Nederland behoort tot de top in Europa.

De zorg staat op de vierde plaats op een Europese ranglijst hiervoor van zorgonderzoeksbureau Health Consumer Powerhouse vandaag.

De zorg is het beste in Denemarken, Engeland en Frankrijk. Volgens het bureau kan de zorg in Nederland nog verbeteren, vooral bij preventie. "Meer lichamelijke activiteiten op school, betere hulp bij het stoppen met roken en meer standaardcontroles van cholesterol en bloedsuikerspiegel'', suggereert de Zweedse voorzitter Johan Hjertqvist van Health Consumer Powerhouse vandaag.

Diabetes, ook wel suikerziekte genoemd, leidt tot een te hoog suikergehalte in het bloed. Van de circa 800.000 Nederlanders met diabetes, weten zo'n 250.000 niet dat ze de ziekte hebben. De ziekte kan leiden tot slecht helende wonden, wazig zicht, vermoeidheid en impotentie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.