Home

Achtergrond 172 x bekeken 1 reactie

Nederlander zet zich in voor milieu als het geld oplevert

Nederlanders zijn minder milieubewust dan Duitsers en Belgen, maar ze investeren meer geld in het milieu.

Nederlanders zijn vooral geïnteresseerd in milieuwinst in euro’s. Dat blijkt uit een onderzoek van TNO Nipo in opdracht van Delta Lloyd Asset Management.

Duitsers en Belgen maken zich meer zorgen om het milieu dan Nederlanders. Nederlanders richten hun milieuvriendelijk gedrag vooral op het effect in de portemonnee, zoals het uitzetten van huishoudelijke apparaten en het lager zetten van de verwarming. In hun levensstijl zijn ze minder geneigd veranderingen aan te brengen, zoals minder te consumeren of minder vaak met het vliegtuig te reizen.

Toch zegt 66 procent zijn gedrag te hebben veranderd naar aanleiding van de discussie over klimaatverandering. Duitsers en Belgen hebben een hogere inschatting van het effect van milieuvriendelijk handelen. De belangstelling voor klimaatverandering blijkt hoger te zijn bij oudere inwoners van de drie landen. Van de Nederlanders is 71 procent enigszins of zeer geïnteresseerd in klimaatverandering. Dat is aanmerkelijk minder dan bij de Ooster buren (88 procent) of de Zuiderburen (81 procent).

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    de kassa moet rinkelen

Of registreer je om te kunnen reageren.