Home

Achtergrond

Na de feestelijkheden is Kamer aan zet

Na de feestelijke presentatie van de kabinetsplannen voor 2009 op Prinsjesdag is het vanmorgen vanaf kwart over tien de beurt aan de Tweede Kamer om haar mening te geven.

De coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie lieten al weten tevreden te zijn over de koopkracht die voor de meeste mensen op peil blijft. De oppositie is daarentegen zeer kritisch, met name over de koopkracht voor de kwetsbaarsten in de samenleving en over de financiële degelijkheid van de begroting.

VVD en D66 zien hun kritiek bevestigd door het Centraal Planbureau (CPB) en de Raad van State, dat het kabinet de rekening voor zijn plannen doorschuift naar de toekomst. Als in latere jaren tegenvallers optreden, zijn bezuinigingen onvermijdelijk, waarschuwt het CPB.
Premier Jan Peter Balkenende reageert donderdag op de bijdragen uit de Kamer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.