Home

Achtergrond 235 x bekeken 5 reacties

NVAF waarschuwt Productschap Tuinbouw

Het Productschap Tuinbouw (PT) kan harde acties verwachten van de Nieuwe Vrije Agrarische Federatie (NVAF).

Daarvoor waarschuwt Jos de Boer, oprichter van het NVAF, naar aanleiding van beslaglegging van het PT op tegoeden van champignonkweker Marius van Namen uit Kerkdriel vlakbij Den Bosch.

"De tijd van ludieke acties is voorbij. PT haalt het bloed onder de nagels van tuinders vandaan. Ik sta er niet voor in als er gewonden vallen bij deurwaarders bijvoorbeeld," waarschuwt De Boer.

Champignonkweker Van Namen weigerde de verplichte heffingen van het PT af te dragen. Het productschap vorderde, via de Rabobank, de niet-betaalde heffingen over 2005 en 2006 terug. Het gaat om een bedrag van bijna 5.000 euro. "En dat terwijl tuinders het financieel al zo zwaar hebben," verzucht De Boer.

De beslaglegging van Van Namens tegoeden is tegen het zere been van De Boer, die met het NVAF fel tegenstander is van de verplichte PT-heffingen voor tuinders. Volgens De Boer mag het PT wel beslag leggen op de tegoeden, maar mag het schap het bedrag niet vorderen. "PT zegt dat wel te mogen op basis van een verordening die onze juridisch adviseurs nergens kunnen vinden," vertelt hij.

"Wij zijn er 100 procent zeker van dat het PT de tegoeden onwettig terugvordert." Volgens De Boers informatie mag het PT het bedrag pas vorderen na een gerechtelijke uitspraak.

De Boer is daarom verbolgen dat Rabobank Bommelerwaard medewerking verleent aan de beslaglegging. Rabobank verklaarde eerder zich in dit soort kwesties te houden aan de wet. De Boer gaat waarschijnlijk morgen om de tafel met Rabobank om de lucht te klaren.

Lukt dat niet dan voorspelt De Boer hardere acties. Eerder gingen plannen op Rabobank Bommelerwaard te bezetten. "Maar we kunnen ook grote verkeersaders blokkeren als het moet." Productschap Tuinbouw was gistermiddag niet bereikbaar voor commentaar.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Wim

  Jos de Boer betoogt dat het PT onwettig tegoeden vordert. De Rabobank daarentegen zegt zich aan de wet te houden. Leuk geprobeerd meneer de Boer, maar ik geloof de Rabobank met al haar juristen toch eerder dan u. Daarnaast vind ik het goed dat het PT dergelijke maatregelen treft, want de overgrote meerderheid van de ondernemers houdt zich keurig aan de wet. Slechts een paar doen dat niet, waaronder onze vriend van Namen. Dit mag niet getolereerd worden.

 • no-profile-image

  johan

  Meneer Wim, Het kan toch niet zo zijn dat wij reclame gelden moeten betalen voor spullen die uit het buitenland komen, Philips maakt toch ook geen reclame voor Sony. Het kan toch ook niet zo zijn dat wij onderzoek laten plegen waar we nooit de uitslag van horen, en als we het toch willen weten moeten we ervoor betalen, en dan staat er dat het onderzoek geen doel heeft bereikt, toch lullig dan. Ik heb ook onderzoek gedaan naar koelkasten, helaas het is niks geworden, maar het beschikbaar gestelde geld is wel op. Op dit soort verhaal is het hele verhaal van PT gebaseerd, die mannen zitten er om de stropdas strak om de nek te houden, en bij elkaar de handen boven het hoofd te houden, zo zit dat!

 • no-profile-image

  Arjan

  Als er zulke zaken gereageerd moet worden bij het PT zijn ze nooit thuis.
  Het is veel gemakkelijker om een paar brieven te sturen en daarna de deurwaarder tot in den treure op de agrariers af te sturen. Dan nog een aantal keren beslag laten leggen en moeder de vrouw achter de gordijnen jagen tot de tuinders uiteindelijk maar toegeven aan die hufters. Het lijkt wel of we in China of Rusland wonen hier. Gewoon een dictatuur binnen een democratisch land. 1 goed advies aan iedereen: NOOIT TOEGEVEN EN BETALEN!!!!! Sterkte allemaal

 • no-profile-image

  roos

  Dat bij het producktschap niemand bereikbaar is komt natuurlijk omdat de het beurs verlies aan het berekenen zijn
  van alle belegingen.
  De bij de telers "gestolen" centen gaan er nu langzaam vandoor !

  Pas maar op !

 • no-profile-image

  Hans

  Als er geen draagvlak voor PD meer is, AFSCHAFFEN! Laat de boeren en tuinders zelf democratisch kiezen of er nog een meerderheid is voor de PD's

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.