Home

Achtergrond

NMa geeft groen licht voor overname bakkersbedrijf

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft de overname van Quality Bakers door Bakkersland goedgekeurd.

De overname is volgens de NMa geen belemmering voor de concurrentie.

De instantie maakte dat vandaag bekend. Naast de nieuwe combinatie is er nog een andere grote aanbieder actief, Bake Five. Ook kunnen supermarkten volgens de NMa een eigen bakkerij beginnen, of een deel van hun inkoop overhevelen naar andere bakkerijen. Daardoor zal de nieuwe combinatie de prijzen van brood niet kunnen verhogen, aldus de NMa.

Afgelopen zomer werd bekend dat Bakkersland, leverancier van vers brood en gebak, Quality Bakers overneemt van Barilla, een grote internationale speler op de brood- en pastamarkt. Quality Bakers produceert vers brood voor de Nederlandse markt en levert diepvries- en afbakbroodproducten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.