Home

Achtergrond 163 x bekeken

NFI bouwt 'plaats delict' na

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gaat op ware schaal een plaats delict nabouwen, waar technisch rechercheurs en forensisch onderzoekers in de praktijk kunnen oefenen met het vinden en veiligstellen van sporen.

Het zogeheten Forensic Field lab wordt in zijn soort één van de grootste laboratoria ter wereld. Volgens het NFI kunnen in het nieuwe lab nucleaire, biologische en terroristische incidenten worden nagebootst. De verwachting is dat ook internationale forensische opsporingsdiensten na voltooiing in 2010 gebruik zullen maken van de nieuwe faciliteit. Het lab wordt gerealiseerd in een gebouw naast het huidige pand van het NFI in Den Haag, dat een vloeroppervlak van 800 vierkante meter en een inhoud van 4000 kubieke meter heeft.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.