Home

Achtergrond 187 x bekeken

Minder importstroom door toename WKK’s

Het groeiend aantal WKK’s in de glastuinbouw heeft er vorig jaar voor gezorgd dat Nederland minder stroom hoefde te importeren dan verwacht. Mede door de groei van de WKK’s in de tuinbouw, zal er vanaf 2009 zelfs sprake zijn van stroomexport.

Dat staat in het Rapport Monitoring leveringszekerheid, dat TenneT jaarlijks op verzoek van de minister van Economische Zaken opstelt. TenneT verwacht dat het WKK-vermogen in de glastuinbouw zeker tot 2012 zal blijven toenemen. Eerdere verwachtingen voor deze toename zijn naar boven toe bijgesteld, zo meldt TenneT in het rapport.

Op dit moment moet TenneT nog stroom importeren om leveringszekerheid te kunnen bieden. In 2007 blijkt Nederland echter minder afhankelijk te zijn geweest van die import dan een jaar eerder was voorzien. Oorzaak is de lagere groei van het elektriciteitsverbruik en een toename van het WKK-vermogen in de glastuinbouw.

Meer informatie Volledig rapport Monitoring leveringszekerheid

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.