Home

Achtergrond

Minder eenzaam door contact via tv

Vijftig psychiatrische patiënten uit Den Helder en omgeving krijgen de mogelijkheid om via een beeldscherm te praten met hulpverleners, familie en vrienden.

De instelling voor geestelijke gezondheidszorg Noord-Holland-Noord hoopt hiermee de eenzaamheid van de patiënten te doorbreken.
Veel psychiatrisch patiënten leven in een isolement. Daarbij kost het de hulpverleners veel tijd om de cliënten te bezoeken, bijvoorbeeld als ze op het eiland Texel wonen. Het beeldscherm moet hierin uitkomst bieden.

Ook in de thuiszorg wordt geëxperimenteerd met deze nieuwe vorm van hulpverlening via de televisie. Thuiswonende ouderen of gehandicapten kunnen dan elke dag een babbeltje maken met medewerkers van de thuiszorg.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.