Home

Achtergrond 2 reacties

Miljoenenclaim dreigt als Veemarkt sluit

De gebruikers van het Utrechtse Veemarktcomplex stellen alles in het werk om de sluiting per 1 januari 2011 aan te vechten.

Gaat de sluiting toch door, dan overwegen alleen al de autohandelaren een schadeclaim van 25 miljoen euro. Dat zegt een woordvoerder van de Belangenvereniging Automarkt Utrecht vandaag. Donderdagavond besloot de Utrechtse gemeenteraad dat het complex moet wijken voor vijfhonderd woningen. Het college van de Domstad was er niet in geslaagd een betaalbare alternatieve plek te vinden, waar de gebruikers van de Veemarkt op rekenden op grond van een collegebesluit uit 2005.

Het Veemarktcomplex kent vier soorten gebruikers. Veehandelaren, een zalencentrum, de wekelijkse automarkt en ongeveer zestig verschillende organisatoren van allerhande beurzen en activiteiten. Voorzitter Frits de Graaf van de Vereniging Gebruikers Veemarktcomplex is juridische stappen aan het voorbereiden. Hij organiseert al vanaf 1981, eerst in de Jaarbeurs en vanaf 2001 in de Veemarkt, drie keer per jaar de old-timerbeurs Vehikel. De Graaf krijgt veel vragen of de nationaal en internationaal bekende beurzen nog wel doorgaan. "Daar begint onze schade al, mensen die denken dat het Veemarktcomplex al gesloten is'', aldus De Graaf.

Ook de Belangenvereniging Automarkt Utrecht zal alles in het werk stellen het besluit van de gemeente terug te draaien. Vice-voorzitter Leen Büchner vertegenwoordigt vijfhonderd autohandelaren. "Het is ongelofelijk om aan te zien hoe een gemeenteraad zoiets kan besluiten. Hier eten tweeduizend families van. Als dit doorgaat denk ik aan een claim van zeker 25 miljoen euro.'' Büchner gaat er echter vanuit dat het raadsbesluit van donderdag niet wordt uitgevoerd.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Een bezorgde burger

    Wat nou, 'kunnen ze'? Waarom niet zelf het initiatief nemen? Waarom wachten wat de gemeente doet? Laat die gemeente Utrecht maar lekker haar ding doen. Als er daadwerkelijk geld te verdienen valt, dan hebben we daar de gemeente toch niet voor nodig om een hal te bouwen? Als er geld verdiend kan worden dan nemen we toch zelf actie? Of zijn we als boeren en veehandelaren zelf ook ambtenaren? Nee toch? ACTIE of stil houden, maar in ieder geval stoppen met klagen over anderen. Ik zou zeggen ACTIE!!

  • no-profile-image

    pietje

    kunnen ze niet ergens anders die huizen bouwen, of elders een veemarkt bouwen?

Of registreer je om te kunnen reageren.