Home

Achtergrond

Miljardenovername op Amerikaanse energiemarkt

Het Amerikaanse energieconcern Constellation Energy Group heeft vandaag ingestemd met een overname door MidAmerican Energy Holdings voor 4,7 miljard dollar (3,3 miljard euro) in contanten.

MidAmerican is onderdeel van de houdstermaatschappij Berkshire Hathaway van superbelegger Warren Buffett, 's werelds rijkste man. Constellation zette zichzelf te koop nadat het aandeel eerder deze week bijna 60 procent van zijn waarde was kwijtgeraakt uit angst over de liquiditeit bij de energiehandeldivisie van het bedrijf. MidAmerican betaalt 26,50 dollar per aaandeel, een premie van 7 procent op de slotkoers van woensdag. De transactie wordt naar verwachting binnen negen maanden afgerond.

Constellation is een van de grootste stroomproducenten van de Verenigde Staten met 9000 megawatt aan capaciteit. Het concern levert vooral aan commerciële afnemers. In 2005 wilde Constellation nog fuseren met het nutsbedrijf FPL Group, maar daar staken de autoriteiten van de staat Maryland een stokje voor.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.