Home

Achtergrond 183 x bekeken

Militairen oefenen met Nuon in Amsterdam

Ruim honderd militairen van het Korps Nationale Reserve oefenen de komende tijd samen met Nuon op de elektriciteitscentrale en bij het hoogspanningsschakelstation in Amsterdam.

De oefening, getiteld Zonder Stroom, duurt nog tot en met 13 oktober, maakte de energieleverancier vandaag bekend. De militairen zijn afkomstig van de in de hoofdstad gelegerde Charlie-compagnie van 20 Natresbataljon. Ze hebben zogenaamd de opdracht van de autoriteiten de stroomvoorziening in Amsterdam extra te beveiligen. De militairen moeten de situatie bij de centrale en het schakelstation beoordelen en daarop stappen ondernemen, zoals het opzetten van wegblokkades, inrichten van wachtposten en het lopen van patrouilles.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.