Home

Achtergrond 179 x bekeken 3 reacties

Milieuman Bert Metz koninklijk onderscheiden

Milieuman Bert Metz is benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Metz, die vandaag ook met pensioen ging, was voorzitter van de werkgroep Mitigatie van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) van de Verenigde Naties.

Hij nam deel aan diverse klimaattopconferenties, zoals Berlijn, Kyoto, Nairobi en Bali. In Kyoto was hij leider van de Nederlandse delegatie. Mede dankzij zijn inzet werd bewerkstelligd dat alle partijen het zogenoemde Kyoto-protocol accepteerden.

Onder leiding van Metz, tevens medewerker van het Planbureau voor de Leefomgeving, is een aantal wetenschappelijke rapporten tot stand gekomen over het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen. Deze rapporten waren van belang voor beleidsmakers in de hele wereld. Vooral het meest recente rapport (2007) maakte grote indruk. Om die reden heeft het IPCC in december 2007 de Nobelprijs voor de Vrede ontvangen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  veel vergaderd,veel gedineerd en alleen op papier veel bereikt,veel woorden en veel rapporten meer niet,zonde van al dat papier

 • no-profile-image

  Wim Zandbergen

  Bert Metz? Onderscheiden? Op basis waarvan? Vast niets voorstellend, anders was dit niet bekend gemaakt. Hiermee blijkt ook maar weer als je maar als milieucrimineel kunt voordoen wordt je al onderscheiden. Wie het echte werk moet doen, de agrarier, wordt expres vergeten

 • no-profile-image

  Lantink

  Dat onderzoek dat uitvond dat ammoniak-uitstoot de co2 kon verminderen (doordat het de moleculen samenbind en dus kleiner word), dat wou deze man zeker niet weten, alles wat hoge heren met veel macht hem voorschotelden nam hij graag voor waarheid aan. Hij zag in zijn carriere ook nog heel wat van de wereld en kreeg een gigantisch salaris, terwijl miljoenen anderen zich kapotwerkten, zat deze man mooi iedere avond zat te dineren en dure hotels (en bord.?) bezocht, wat een verdienste, ja dit soort mensen die hebben echt wat gedaan voor de wereld.

  Maar het broeikaseffect is nog niet opgelost?

Of registreer je om te kunnen reageren.