Home

Achtergrond 171 x bekeken 4 reacties

Milcobel houdt voorschotprijs augustus gelijk

De Belgische zuivelcoöperatie Milcobel houdt de voorschotprijs over de maand augustus gelijk aan die in de twee voorgaande maanden.

Zij betaalt een basisprijs van 27 euro per honderd kilo en een vet-, en eiwitprijs van achtereenvolgens €2,6942 en €5,0036 per kilo.

De raad van bestuur oordeelt dat het bedrijf gezien de huidige marktsituatie geen onverstandige dingen moet doen, aldus een zegsman. De opbrengsten uit de vermarkting van zuivelproducten moet de uit te betalen melkprijzen dekken. Milcobel heeft ook nog andere activiteiten, maar de opbrengsten daaruit worden voorlopig niet gebruikt om de melkprijs mee te verfraaien. Extra verdiensten kunnen altijd nog worden gebruikt voor de nabetaling.

Milcobel hoeft overigens ook niet uit de reserves te putten om de leden te betalen. Naar verluidt doen sommige bedrijven in België dit om een acceptabele melkprijs aan de leden te kunnen bieden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer

  PROFICIAT, hiermee is de belgische prijs weer gezet, keurig op tijd zodat de andere melkerijen geen cent meer hoeven te betalen !!

 • no-profile-image

  melkveehouder belgie

  de cooperatie verkoopt zijn produkten zeer goedkoop en laat de melkleveraars(cooperanten) het gelag betalen, de directie voelt hier niets van in hun portemenee en noemt dit goed besturen.
  zij trekken de melkprijzen in heel belgie naar beneden en boertje mag melken aan onrendabele prijzen, de 2% quotum verrruiming is enkel goed voor de industie niet voor de boer

 • no-profile-image

  Leo D

  Voorschotsprijs Milcobel beterft standaardmelk met 3,70 % vet. Raar dat dit nooit vermeld wordt. Liquiditeitsproblemen vallen dan ook mee. De cumulatieve voorschotsprijs voor mijn bedrijf zit t/m juli op 38,25 eurocent/kg.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Ik zou toch problemen met de liquitditeit krijgen als ik nu al 3 mnd voor 27 cent zou moeten melken. Ik wens de leverancier Milcobel veel succes

Of registreer je om te kunnen reageren.